Sanaüja s’adhereix a la Mancomunitat d’Aigües del Solsonès

06/03/2018

El municipi s’abastia des de feia anys dels pous de la vila, amb una aigua que (tot i ser potable) no era de qualitat i tenia alts índex de calç i minerals

Sanaüja s’ha adherit a la Mancomunitat d’Aigües del Solsonès. Fins ara aquest municipi de la Segarra s’abastia dels pous propis de la vila, però l’aigua resultant no era prou bona, contenint alts nivells de minerals i de calç. Això també era un inconvenient en èpoques de sequera ja que l’aigua dels pous venia de la riera i posava en risc les provisions. La incorporació a la Mancomunitat del Solsonès s’ha fet a traves de la connexió en un dels seus dipòsits situat a Biosca que envia l’aigua a través d’unes canonades soterrades fins als peus del Castell de Sanaüja, on s’hi troben els dipòsits de la vila.

Amb aquesta actuació, que porta dos anys tramitant-se, es posa punt i final al problema de l’aigua de mala qualitat, un fet que es remunta a més d’una dècada, després de diversos intents fallits de connectar-se a la xarxa del Mig Segre i a la planta potabilitzadora de Ratera.

Sanaüja serà la segona població de la Segarra en connectar-se a la Mancomunitat del Solsonès, desprès de què Biosca ho fes ara fa deu anys i es preveu què Torà sigui la tercera, amb indicis de que s’hi adhereix-hi, també, aquest mateix any.

Albert Morales