Sant Guim de Freixenet clou el curs formatiu a les persones arribades de nou al municipi

16/02/2018

El curs s’ha realitzat a un total de 13 persones d’origen marroquí i ucraïnès i l'imparteix la tècnica d'immigració del Consell Comarcal

El Centre Cívic Mestre Viaña, a Sant Guim de Freixenet, va acollir la cloenda del curs formatiu que les persones nouvingudes reben al municipi d’acollida.  Aquesta formació és un itinerari formatiu on inclou 90 h de classes de català, 15 h sobre coneixements laborals i coneixements de la societat catalana.

Aquest curs es realitza d’acord amb la Llei d’acollida que estableix que les persones arribades de nou al municipi poden rebre aquesta formació per així millorar la seva integració. 

El curs s’ha realitzat a un total de 13 persones d’origen marroquí i ucraïnès a Sant Guim de Freixenet. El curs l’imparteix la mateixa tècnica d’immigració del Consell Comarcal. Aquesta formació l’ofereix el Consell Comarcal a partir del Servei d’Atenció al Nouvingut, a tots els ajuntaments de la comarca que rebin persones nouvingudes al municipi. 

A l’acte de cloenda va assistir l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Paco Lluch, la regidora de serveis socials a l’Ajuntament Esther Misut, i la consellera comarcal de serveis socials al Consell Comarcal, Rosa Ribas. Als assistents se’ls va fer entrega del diploma acreditatiu de la formació rebuda per part del Consell Comarcal conforme a la Llei d’Acollida de la Generalitat de Catalunya.

Consell Comarcal Segarra