Sant Guim de la Plana es queda sense Pessebre

29/11/2017

És el més antic de les terres de Lleida, però un seguit de desacords entre l’entitat organitzadora i l’ajuntament obliga a fer una aturada indefinida

El pessebre vivent més antic de les terres de Lleida, el de Sant Guim de la Plana, enguany no es celebrarà. Després de 34 exitoses representacions, l’associació organitzadora, La Marinada, i l’ajuntament del municipi han entrat en un seguit de desacords que faran impossible la 35ena edició d’aquest certamen. Segons els membres de La Marinada, no hi ha voluntat de l’alcalde per fomentar el pessebre, cosa que es demostra en un seguit de taxes que han de pagar i que ascendeixen a més de 4.000€ en concepte de lloguer de local, fiança i lloguer de lavabos. A més a més asseguren que se’ls hi exigeix un seguit de condicions que dificulten molt els preparatius del pessebre. 

Per la seva banda l’alcalde Josep Llobet creu que els motius que defensen els membres de La Marinada són una excusa per no admetre que hi ha una falta de relleu generacional i una baixa motivació en l’organització del pessebre, ja què els pagaments que reclama l’ajuntament són mínims i insignificants però a l’hora del tot justificats.

De moment Sant Guim de la Plana es queda sense el seu principal reclam, en el que cada any hi assisteixen unes 5.000 persones i on hi treballen 300 voluntaris del poble i municipis del voltant.

Albert Morales