Sedó acull la Jornada de l’Emprenedoria femenina a la Segarra

30/10/2017

Ha estat aquest passat dissabte, 28 d’octubre sota el hastag #DiaEmprenedores2017 i amb l’objectiu de fomentar lacol·laboració i millorar les relacions entre les dones emprenedores a la Segarra.

El paper de la dona a la societat ha evolucionat els darrers segles, i en els últims anys ha fet un tomb molt important en el món laboral. Ha evolucionat i ha pres forma fins al punt que hi ha dones que han aconseguit situar-se en alts càrrecs de grans empreses, cosa que fa un temps semblava impossible. Per aquest motiu i amb l’objectiu de visualitzar el paper de la Dona de la Segarra, el Consell Comarcal de la Segarra i l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs han projectat la Jornada de l’Emprenedoria Femenina. 

La presentació de la jornada va anar a càrrec de la consellera comarcal de Serveis Socials i alcaldessa de Torrefeta i Florejacs, Núria Magrans. Tal com ha explicat la consellera Magrans l’objectiu de la jornada ha estat aconseguir una “xarxa de dones emprenedores a la comarca que es pugui gestionar de manera pròpia i conjunta”. Aconseguir que entre elles creïn lligams d’unió i així millorar les seves relacions en benefici del seu creixement. 

La jornada va comptar amb un programa de ponents molt complet. Va comptar amb la presència d’emprenedores i empresàries de la Segarra que han parlat de les seves experiències i motivacions emprenedores com per exemple, Carme Torres d’Espai de Salut, Marta Sonsona  propietària dels Tres blats un forn de pa artesanal a Florejacs, Belén Jürschik de la Casa Dalmases, entre altres. Totes elles experiències de dones reals de la Segarra, de diferents edats i professions, que malgrat ser molt diferents entre elles, es va observar la semblança que hi ha entre elles i amb la jornada es va constatar la seva valentia per fer front a les circumstàncies, moltes vegades adverses, que s’han trobat al llarg de la vida, juntament amb les ganes i la il·lusió per impulsar nous projectes, així com la voluntat d’anar sempre endavant.

Posteriorment, es va realitzar una dinàmica taller per introduir els principis de l’economia feminista i la seva construcció d’una vida digna des de projectes d’emprenedoria femenina a l’entorn rural de la Segarra a càrrec de l’empresa dinamitzadora Matriu. La jornada la va cloure la vicepresidenta del Consell Comarcal, Rosa Ribas, que va destacar que era la primera de les jornades que es realitzaven però amb la voluntat de seguir treballant per anar projectant altres jornades a la comarca i fer la xarxa de dones emprenedores més gran.

La jornada ha comptat amb una trentena de participants i ha estat organitzada per les àrees de Joventut, Promoció Econòmica i de la Dona del Consell Comarcal de la Segarra amb la col·laboració de l’ajuntament de Torrefeta i Florejacs i amb el suport de l’Institut Català de les Dones, el Servei d’Ocupació de Catalunya, el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Seguretat Social.

Consell Comarcal Segarra