S’estrena el cicle ‘Cinema a la boira’ de Cervera

05/08/2021

El primer film va ser ‘L’Escopeta Nacional’ i va comptar amb la presència del periodista Jordi Basté

Cervera va inaugurar el cicle ‘Cinema a la boira’ el passat diumenge, 1 d’agost, amb la projecció de la pel·lícula ‘L’Escopeta Nacional’ de Luís G. Berlanga. El periodista Jordi Basté, gran coneixedor de l’obra del director valencià, va ser el convidat d’aquesta sessió inaugural per conversar amb el públic sobre els temes que tractava la pel·lícula.

Basté va acostar el públic a aquest clàssic del cinema espanyol reflexionant sobre cada un dels aspectes presents al llarg del film. Va comparar les situacions de l’obra del 1978 amb altres fets actuals per mostrar el gran nombre de paral·lelismes i similituds, tot i els més de quaranta anys de diferència, i va destacar la necessitat de projectes com el de ‘Cinema a la Boira’. També va tenir paraules d’agraïment cap als organitzadors.

Aquest nou cicle vol oferir projeccions de pel·lícules tant clàssiques com actuals, accessibles a tots els públics i que tractin temes d’actualitat. Després de cada projecció, hi haurà un col·loqui amb la col·laboració d’un convidat referent de la cultura catalana per a poder debatre sobre els diferents temes que tracten les pel·lícules amb el públic assistent.

El cicle de projeccions ha estat organitzat per les regidories de Cultura i Festes del consistori cerverí, juntament amb l’associació-cineclub ‘Cinema a la boira’, formada pels professionals del sector cinematogràfic Jordi Boquet, Alba Bosch, Sergi Moreno i Anna Novell. 

La propera projecció es durà a terme el pròxim diumenge d’Aquelarre, amb una pel·lícula a la fresca, a la plaça de cal Racó. El film encetarà una reflexió amb els assistents sobre la identitat de gènere, la diversitat i la llibertat, amb l’acompanyament de l’escriptora, periodista i activista feminista Bel Olid.

La Segarra TV / Foto: Ajuntament de Cervera