Tot el patrimoni de Tarroja, recollit en un sol llibre

03/08/2017

És el VIII volum de l’Inventari del Patrimoni Arqueològic Arquitectònic i Artístic de la Segarra, de la Fundació Jordi Cases LLebot

La Fundació Jordi Cases Llebot va presentar el 8é llibre de  l’Inventari del Patrimoni Arqueològic Arquitectònic i Artístic de la Segarra, un volum centrat en Tarroja de Segarra on s’hi recullen uns 100 elements civils, religiosos, escultòrics i d’arts del metall. L’arqueòleg i historiador David Castellana ha estat l’artífex d’aquest costós treball, que s’ha fet al llarg de tres anys. 

Entre els elements més destacats del patrimoni tarrojenc, hi figura l’església del poble, un conjunt funerari d’època gòtica o cases com Cal Tella o Cal Capell. A més a més, l’inventari també documenta patrimoni que ja no existeix com una creu de Sant Salvador desapareguda durant la Guerra Civil. 

Des de la seva fundació al 1987, la Fundació Jordi Cases Llebot, ha inventariat el patrimoni de Sanaüja, Torà, Ivorra, Estaràs, Massoteres, Torrefeta i Florejacs, Guissona, i ara, Tarroja.

Albert Morales