Les visites guiades a Cervera, un fort atractiu turístic

20/01/2018

Ciutadans d’arreu de Catalunya s’apropen cada cap de setmana a Cervera per conèixer alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat

Cada dissabte el Centre d’Acollida Turística de Cervera organitza visites guiades en dos dels edificis més emblemàtics de la ciutat com són la Universitat i l'Església de Santa Maria. Les jornades arrenquen a les 11 del matí des de l’exterior del majestuós edifici docent, únic a Catalunya, no només per la seva arquitectura sinó per tota la història que s’amaga darrere les seves parets. I es que al llarg de la seva història, l’edifici de la Universitat ha passat per ser l’únic recinte universitari de Catalunya, un col·legi hospitalari i, a dia d’avui, un institut de secundària. Les seves façanes, estructura i espais com el Paranimf, han fet que aquest edifici sigui fos declarat Be Cultural d’Interès Nacional.

Les visites guiades dels dissabtes al matí destaquen també pel seu públic, vingut d’arreu del territori amb ganes de conèixer aquestes joies de la Catalunya central.

La segona part de les visites guiades l’ocupa l’’Església de Santa Maria, un altre Be Cultural d’Interès Nacional qualificat com un dels edificis religiosos més notables de l’arquitectura gòtica catalana. A part d’aquestes rutes dels dissabtes al matí, el Centre d’Acollida Turística de Cervera ofereix també la possibilitat de fer visites concertades – amb prèvia reserva – per altres indrets de la ciutat com Sant Pere el Gros, el Museu o el casc antic.

 

 

Albert Morales