Periodistes i "bloggers" especialitzats en turisme visiten la Segarra

13/03/2018

La finalitat d'aquesta iniciativa és donar a conèixer el patrimoni de la comarca

En el marc de les accions portades a terme per Turisme de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, s’han dut a terme tres viatges de familiarització i de premsa amb periodistes i bloggers especialitzats en turisme d’Alemanya, Argentina, Catalunya i l’Estat Espanyol.

El dimarts 7 de març des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra es va col·laborar en un blog-trip de Freibeuter-reisen amb la finalitat de donar a conèixer la nostra comarca i les Terres de Lleida al mercat alemany. Es tracta d’una blogger alemanya, Nicole Biarnes, que escriu articles sobre els seus viatges arreu del món. Un punt d’enfocament del blog, en particular, és Catalunya. Nicole Biarnes ha manifestat molt interès a visitar el Pirineu i les Terres de  Lleida, l'única part de Catalunya sobre la qual encara no havia publicat cap entrada.

El mateix dimarts, es va col·laborar en la visita de la periodista argentina Tali Akuka que treballa, entre altres, per una revista mexicana on preveu publicar un article sobre les rutes de Gaspar de Portolà a la demarcació de Lleida. En el seu itinerari per la Segarra va conèixer espais relacionats amb Pere Fages, lloctinent de Gaspar de Portolà, com la Universitat de Cervera i Guissona. També va fer una visita al monestir de Sant Ramon.

Els dies 7 i 8 de març, la Segarra també va rebre dos bloggers integrants de la plataforma Travel Inspirers considerats entre els 7 millors bloggers d’Espanya. Els periodistes, a més, van visitar la torre Vallferosa de Torà, i Montfalcó Murallat. Aquests especialistes en turme també tenen perfil propi a Guías Viajar​ i Chavetas i estan especialitzats a gravar amb dron.

El periodista  Roger Jiménez, autor de la primera guia slow online del país també ha passat durant la setmana per la Segarra. La seva visita ha estat per elaborar un article sobre els ametllers florits de la Segarra. El reportatge ha estat fet des del poble de l’Ametlla, municipi de Montoliu, ja que el periodista ha volgut jugar amb el nom de la població i l’esclat dels ametllers en aquesta època de l’any.

El blogtrip ha estat organitzat conjuntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, l'Agència Catalana de Turisme, a través del seu Punt d'Informació a Madrid, i l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra. 

 

Infolleida