Tall de carretera a les Olugues a causa del desbordament del riu Sió

23/01/2020

Un dels punts més conflictius és la carretera L-141F, on s'uneixen les rieres del Sió i la que baixa de Vergós

El cabal del Sió s'ha desbordat a Tarroja de Segarra i ha superat el límits a Agramunt a causa de les intenses pluges. A les Oluges, el tinent d'alcalde Josep Maria Mallol, ha lamentat que és la quarta vegada en sis anys que el riu Sió es desborda al pas pel seu municipi. "Cada vegada que hi ha un episodi de pluges excepcional, el Sió no pot engolir l'aigua i surt de mare, negant els camps del costat i tot allò que troba al seu pas", ha dit.

Mallol ha destacat que un dels punts més conflictius és la carretera L-141F, on s'uneixen les rieres del Sió i la que baixa de Vergós. "El pont és insuficient per engolir l'aigua i passa l'aigua per damunt la carretera així que s'ha de tallar de manera preventiva", ha explicat. També ha dit que hi ha esllavissades a tot el municipi i que s'està treballant per obrir pas. Per exemple, aquest dijous al matí l'accés a Montfalcó ha estat tancat durant unes hores.

L'aigua també ha causat algunes inundacions i esllavissades en altres punts les Terres de Lleida que tallen carreteres, com ara la LP-7041 de Soses a Aitona (Segrià), la C-12 a Balaguer, la LV-3005 a Torà (Segarra), LV-2013 a la Floresta (Garrigues) i la LV-3341 entre Bellpuig i Tornabous, a l'Urgell. L'accés sud de Juneda (Garrigues) també està tallat a causa de la crescuda del riu La Femosa. L'aigua també creua la carretera entre Bellaguarda i la Granadella, a les Garrigues, i aquest dijous a primera hora del matí hi ha hagut una esllavissada a la carretera que uneix Ciutadilla i Guimerà, a l'Urgell, però s'ha reobert cap a les deu del matí.
ACN