Torà i Biosca demanen canviar de comarca i passar a formar part del Solsonès

05/02/2019

Una reivindicació que van iniciar el 2010, i que va ser aprovada en ple per unanimitat de tots els grups polítics

Els alcaldes de Torà i Biosca han convocat una roda de premsa per demanar públicament i a través dels mitjans de comunicació canviar de comarca i passar a formar part de la comarca del Solsonès, una reivindicació que van iniciar el 2010, i que  va ser aprovada en ple per unanimitat de tots els grups polítics. Des dels dos consistoris es fa una petició al Parlament de Catalunya per desencallar la situació, i demanen als grups parlamentaris que diguin públicament si donaran suport perquè els dos municipis puguin canviar de comarca.

Corneli Caubet, alcalde de Biosca reivindica una llei que permeti als municipis canviar de comarca, i assegura que continuaran treballant per aconseguir formar part de la vegueria de la Catalunya central.

Molts serveis públics que reben els dos municipis, com jutjats, registre de la propietat, o servei d'aigües, actualment depenen de la comarca del Solsonès, fet que els facilita molts tràmits per proximitat geogràfica, i és per aquest motiu que demanen una resolució al Parlament de Catalunya sobre la seva reivindicació.

Marc Mora