Guissona omple la Sala d’actes en la benvinguda del nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària

16/10/2018

La conferència inaugural va anar a càrrec de l’actriu i cantant Lloll Bertran on va recitar versos i cançons amb el seu característic toc d’humor

Les Aules d’Extensió Universitària estant de celebració a la Segarra perquè arriben als seus 10 anys de vigència. És per aquest motiu, que a la inauguració del curs 2018/2019 a Guissona es va projectar un acte emotiu per  tal de recordar aquests deu anys de vida i donar les gràcies al grup de treball que hi ha darrere i fa possible el calendari de conferències amb ponents de renom. 

A la taula d’autoritats hi havia present el coordinador de les aules  de la UdL, Marius Bernadó, com a representant de la institució d’on neix el projecte de les aules universitàries a tot el territori de Ponent. Acompanyava al coordinador, el President i Alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, el Director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana i la consellera comarcal de Serveis Socials al Consell, Núria Magrans. A la taula també hi havia l’artista convidat a l’acte, Celdoni Fonoll i Carme Camps, coordinadora pedagògica de l’Aula de Guissona 

Els seus parlaments van ser breus perquè només començar la inauguració es va projectar un vídeo realitzat pel Consell Comarcal on se sintetitzen els 10 anys de vida de l’Aula.  A través de fotografies al llarg dels anys i de testimonis d’usuaris de les aules es dóna visibilitat el què han suposat les aules universitàries per a la comarca, i en aquest cas en concret, per a Guissona. 

A més, s’ha realitzat una revista a càrrec de la dissenyadora Judit Vilardosa, on es poden veure els cartells de tots els anys que s’han fet per  les aules a la Segarra i un infinit de fotografies de totes les conferències. 

La conferència inaugural va anar a càrrec de l’actriu i cantant Lloll Bertran on va recitar versos i cançons amb el seu característic toc d’humor. Acompanyada també del cantant, rapsoda i poeta català Celdoni Fonoll i el seu fill al piano, Isaac Fonoll. Es va donar un toc familiar en el moment que els fills d’aquests van sortir a interpretar cançons. 

El grup de treball va fer un sentit homenatge a Mercè Esteve, representant del Consell Comarcal de la Segarra al Consell de la Gent Gran de Catalunya, com a impulsora de tota la tasca de l’aula a Guissona. 

El curs comença a Guissona amb força amb més de 120 persones inscrites. La propera sessió serà el 8 de novembre amb la conferència sota el títol “Radicalment la llibertat” d’Adelais de Pedrolo, filla de l’escriptor Manuel de Pedrolo. 

Aquest dijous, 18 d’octubre, serà Sant Guim de Freixenet qui acollirà la inauguració del nous curs per aquest municipi on també es projectarà un acte de celebració dels deus anys. L’acte tindrà lloc al Centre Cívic Mestre Viaña a partir de les 8 del vespre. Acte obert a tothom.

Ajuntament Guissona