La Coral Infantil Nova Cervera, a la cantata de St. Nicolau de LLeida

19/01/2018

Sota la batuta d’en Xavier Puig, van interpretar la Cantata de Saint Nicolas Op. 42 de B. Britten a l’Auditori Enric Granados de Lleida

El passat dissabte dia 13 de gener, el grup de grans de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA van compartir escenari amb la coral infantil Shalom de Lleida, el cor Euridice de les Borges Blanques i les formacions adultes del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i la Coral Sant Jordi de Barcelona, així com amb l’Orquestra Terrassa 48, en Carles Marigó i el Jordi Castellà al piano, i el tenor Roger Padullès, que tots conjuntament i sota la batuta d’en Xavier Puig, van interpretar la Cantata de Saint Nicolas Op. 42 de B. Britten a l’Auditori Enric Granados de Lleida, en motiu dels actes de celebració que s’estan duent a terme arreu del país en motiu de la celebració del 70è aniversari de la Coral Sant Jordi, la qual va ser creada pel reconegut Oriol Martorell sota la denominació inicial d’Schola Sant Jordi.

La cantata de Sant Nicolau del compositor anglès Benjamin Britten, sobre un text d’Eric Crozier, fou estrenada el 1948 a Sussex, per celebrar el centenari d’una escola local. Escrita, doncs, per a cor mixt i cor de veus blanques amb orquestra i tenor solista, desenvolupà la tradició barroca de Purcell de posar la música al servei d’un relat. I aquest relat no era sinó la història de Sant Nicolau, el bisbe dels nens, perseguit per Dioclecià al segle III, i a qui s’atribueixen innombrables miracles. La fama de Sant Nicolau es va estendre per tot Europa i va esdevenir un personatge vinculat a les festes de Nadal. I en exportar-lo els emigrants a Amèrica, la mitra es convertí en barret vermell, el cavall en uns rens, i ell en el famós Santa Klaus! Mentre els nens encara juguen amb els regals, bé caldria que coneguin la veritable historia del Pare Noel!

Cal remarcar que es tracta d’una obra d’alt nivell coral per als infants, que realment ha comportat un esforç molt important per a tots ells i per les seves directores, Esther Llopis i Rosa Puig, el qual s’ha vist recompensat amb el bon resultat d’aquest concert, ja que alguns dels cantaires del grup de grans la Coral Infantil Nova Cervera fins i tot hi van interpretar fragments com a solistes.

Coral Infantil Nova Cervera